Misso polévka. Recept.

10.10.2022

MISO polévka 1 porce

  • Naklíčím mungo fazolky (asi 2 polévkové lžíce fazolek propláchnu a zaliji vodou, nechám 24 hod, pak propláchnu a vodu vyliju, nechávám už jen ve vlhku, proplachuji 2 x za den), klíčky asi po 3-4 dnech
  • Uvařím hrnek namočených přes noc kroupů (špaldové, žitné) 5 min
  • V hrnci na oleji orestuji cibulku - ihned osolím, přidám nastrouhanou kořenovou zeleninu, dle výběru
  • Dodám 2 lžíce kroupů a ½ lžičky miso pasty - dle chuti
  • Chvílí podusím - 2 min
  • Zaliju zel. vývarem nebo vodou, jen trochu ať se miso rozpustí
  • Doliju potřebné množství vody, 2dcl na osobu
  • Ochutím tamari omáčkou
  • Do talíře dám lžíci naklíčených mungo fazolek, naleju polévku a posypu čerstvými bylinkami - petržel, bazalka, tymián, rozmarýn, pampeliška apod.

Mňam, výborné na odkyselení organismu, pomáhá při hubnutí 

Dobrou chuť přeje Marci

                         STUDIO ZDRAVI a VZDĚLÁVÁNÍ                
 
kontakt +420 604 122 772
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma!